Instrumentlessen

Groepslessen

Groepslessen

GROEPSLESSEN MUZIEKINITIATIE Op een speelse manier de allerkleinste kennis laten maken met verschillende aspecten van muziek? Ook dat kan vanaf nu bij Respiro Dell Arte! Tijdens onze lessen muziekinitiatie (3 – 6 jaar) zetten de leerlingen zingend en musicerend hun eerste muzikale stapjes. Aan de hand van kleurenpartituren wordt er op allerhande percussie instrumenten, boomwhackers, belletjes, xylofoontjes of zelfgemaakte instrumentjes

Meer info
Individuele lessen

Individuele lessen

Bij Respiro Dell’Arte kan je terecht voor instrumentlessen in een ongedwongen sfeer waarbij zowel het tempo waarop als de inhoud van de lessen op maat van de leerling is. Jong (vanaf 6 jaar) en oud, beginner of ervaren rot, iedereen is bij ons welkom om op een ontspannende manier zijn muzikale dromen na te jagen. Leerlingen hebben de vrijheid om de leerkracht

Meer info
Inschrijven

Inschrijven

Inschrijven doe je hier. (De inschrijvingen voor het schooljaar 2022 – 2023 starten op vrijdag 20 mei 2022.) Nog eens de tarieven op een rijtje: Individuele lessen (standaard krijgen leerlingen onder de 12 jaar 20 minuten les, vanaf 12 jaar duren de lessen 30 minuten) • Volledig schooljaar* (30 lessen) < 12 jaar lessen 20 min:

Meer info
Veelgestelde vragen (FAQ)

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wie kan les volgen bij Respiro Dell’Arte? Jong of oud, voorkeur voor klassiek of pop, het maakt niet uit! Iedereen tussen 4 en 99 jaar is welkom om van onze instrumentlessen te genieten. Muzikale voorkennis, theoretische bagage of ervaring op het instrument is géén vereiste. Kindjes tussen 4 en 6 zijn welkom in onze voorbereidende

Meer info
Ann Braeckman

Karolina werkt heel efficiënt en motiverend en toont veel begrip en geduld. Ze haalt altijd het positieve in mij boven. Na elke les ben ik alleen maar meer gemotiveerd om de cello zo goed mogelijk te leren bespelen. Nu ik er terug mee begonnen ben (ik heb vroeger - in mijn jonge jaren - al eens drie jaar cello gestudeerd) laat ik ze nooit meer los. Ook het toonmoment was een super ervaring en hopelijk mijn eerste optreden van velen!

Ann Braeckman / Celloleerling bij Karolina Prieels

Ik ben nu bezig met mijn tweede jaar piano.

Sander slaagt er wonderwel in zijn passie voor muziek over te brengen. Na een les heb je altijd 'goesting' te gaan spelen. Met heel veel geduld luistert hij naar wat je geoefend hebt en stuurt bij waar nodig, altijd op een zeer positieve manier, met heel veel complimenten voor wat je al bereikt hebt. Zonder dat ik het zelf besef verleg ik zo telkens mijn grenzen.

Voor mij is het ook ideaal om niet elke week naar de les te hoeven gaan. Zo heb ik wat meer tijd om te oefenen, wat naast mijn job en gezin niet altijd evident is. Via mail mag je ook vragen stellen. Deze worden altijd snel en uitgebreid beantwoord.

Superleuk dat je ook zelf je muziekstijl kan bepalen. Bij mij is dat filmische, dromerige weemoedige muziek. In mijn eerste jaar mocht ik al Sigur Ros, Olafur Arnolds, Nils Frahm en Radiohead spelen. Nooit gedacht dat ik dit al zou kunnen! Voor mij een droom die uitkomt. Zeer inspirerend om ook nieuwe, soms verrassende muziek te leren kennen en appreciëren.

Hopelijk nog vele jaren bij Respiro Dell'Arte!

Bart Deforche / Pianoleerling bij Sander Verstraete

Ik ben dit schooljaar na 30 jaar terug begonnen met piano. De pianolessen bij Quirijn zijn voor mij een schot in de roos.
Heel sympathieke leraar die voor mij perfect is. Hij vindt precies de juiste toon om mij te motiveren!

Marjan / Pianoleerling bij Quirijn de Bosscher