Veelgestelde vragen (FAQ)

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wie kan les volgen bij Respiro Dell’Arte?

Jong of oud, voorkeur voor klassiek of pop, het maakt niet uit! Iedereen tussen 4 en 99 jaar is welkom om van onze instrumentlessen te genieten. Muzikale voorkennis, theoretische bagage of ervaring op het instrument is géén vereiste.
Kindjes tussen 4 en 6 zijn welkom in onze voorbereidende lessen muziekinitiatie. Vanaf 6 jaar kunnen ze een instrument kiezen.

Wie is welkom in onze lessen muziekinitiatie?

Kleuters tussen 4 en 6 jaar die nog niet klaar zijn voor een muziekinstrument en op een speelse en actieve manier willen proeven van muziek.

Wat moet ik kunnen?

Muzikale voorkennis, theoretische bagage of ervaring op het instrument is géén vereiste.
We gaan meteen aan de slag op het instrument en breiden onze theoretische kennis al spelend uit. Heb je wel al bagage? Super, dan kunnen we nog sneller werken aan je specifieke wensen en noden.

Wanneer starten de lessen?

Onze lessen starten altijd in de 3e week van september. Instappen tijdens het jaar is geen probleem zolang er nog vrije plaatsen in de lessenroosters zijn. Hoe sneller je inschrijft hoe groter de kans dat je les kan volgen op uw favoriete moment.

Kan ik ook later nog instappen?

Ja zeker! Instappen tijdens het jaar is geen probleem zolang er nog vrije plaatsen in de lessenroosters zijn. Hoe sneller je inschrijft hoe groter de kans dat je les kan volgen op uw favoriete moment. Om tijdens het schooljaar in te schrijven neem je contact op met onze coördinator. Dit kan telefonisch op 0474/01.34.23 of op sander.verstraete@respirodellarte.be

Hoe schrijf ik me in?

Inschrijven doe je door het inschrijfformulier op deze site in te vullen.

Wanneer ben ik ingeschreven?

Zodra het inschrijfformulier door ons verwerkt wordt ontvangen leerlingen ter bevestiging een factuur. De inschrijving is pas definitief na betaling. De betaling dient voor aanvang van de eerste les in orde gebracht te worden.

Wat als een les niet kan doorgaan?

Als een leerkracht afwezig is worden de lessen ingehaald op de daarvoor voorziene inhaalweken. Dit zijn telkens de weken voor een schoolvakantie. Bij inschrijving ontvangen leerlingen een overzichtelijke leskalender waarop dit allemaal te volgen is.

Als een leerling afwezig is wordt er geen inhaalles voorzien. Er zijn helaas iedere week leerlingen afwezig door tal van begrijpelijke redenen (ziekte, examens, reizen, communie…) maar organisatorisch is dit voor ons onmogelijk om in te halen. Wij kunnen van onze leerkrachten niet verwachten dat ze naast hun 30 lessen extra weken in de vakanties onbetaald aan de slag gaan voor afwezige leerlingen. Hopelijk kunnen jullie hiervoor begrip opbrengen.

Natuurlijk zijn onze leerkrachten bereid om zich flexibel op te stellen en andere oplossingen te bedenken bij op voorhand aangekondigde afwezigheid van leerlingen. Zo kan gekeken worden om het uur te veranderen en te wisselen met andere leerlingen. Of kan er eens langer les gegeven worden als een leerling voor of na je afwezig is. We zullen dus zeker een oplossing proberen bedenken maar een specifieke inhaalles inplannen is helaas onmogelijk.

Wat is de kostprijs?

Individuele lessen (standaard krijgen leerlingen onder de 12 jaar 20 minuten les, vanaf 12 jaar 30 minuten)
• Volledig schooljaar* (30 lessen) < 12 jaar lessen 20 min: 335€
• Volledig schooljaar* (30 lessen) > 12 jaar lessen 30min: 497€
• Masterclass (10 lessen) individuele lessen 1uur: 467,5€

Groepslessen
• Volledig schooljaar* (30 lessen) muziekinitiatie 1uur: 260€

Kan ik een instrument huren?

Leerlingen kunnen bij ons een viool of gitaar huren. Andere instrumenten bieden we helaas niet aan. De huurprijs bedraag 50€ per schooljaar + een waarborg van 50€.

Fiscaal attest?

Wist je dat het mogelijk is om onder bepaalde voorwaarden de kosten van de lessen fiscaal in te brengen?