Volgende Optredens

Wil je een van deze optredens bijwonen? Aarzel niet om ons te contacteren! katrien.demoen@gmail.com

Concerten Augustinessenklooster Kortrijk

26/06/2024 en 29/06/2024 om 20u00

Augustinessenklooster, Budastraat 37, Kortrijk

gratis, reserveren op www.visitkortrijk.be/augustinessen

UNIEKE RONDLEIDINGEN
DI 25 JUN > ZA 29 JUN
AUGUSTINESSENKLOOSTER
Het Augustinessenklooster van het voormalige Onze-Lieve-Vrouw- hospitaal domineerde vroeger de Budastraat. Nu is het een verborgen erfgoedparel in het midden van de stad, die eigendom is van OCMW Kortrijk. Van 25 tot en met 29 juni zijn er ‘s avonds unieke rondleidingen voor en achter de schermen van dit beschermd monument, waarvan de buiten- schil gerestaureerd werd. Gidsenkring Kortrijk en GidsenPlus staan in voor de begeleide bezoeken. Je komt oog in oog te staan met de drie actieve zusters in hun stilteomgeving. Je geniet er van een hapje en een drankje en je kan in de kloostertuin een bijzonder concert bijwonen. Tot slot krijg je nog een afscheidsgeschenk als aandenken. Reserveer nu jouw gratis bezoek.
www.visitkortrijk.be/augustinessen


Barok & Beyond
Concerti Grossi van Händel, Vivaldi, Degraeve

19/10/2024 om 20u00

Kerk Heule-Watermolen, Watermolenwal, Heule-Watermolen

www.ticketkantoor.nl/shop/ensemblerespiro

Beleef de pracht van barokmuziek met Ensemble Respiro
Met ons concert ‘Barok & Beyond’ brengen we op een originele manier de Concerti Grossi van Händel en Vivaldi tot leven. Deze concertvorm was razend populair in de 17de en 18de eeuw en Händel geldt als een van de grootste componisten in dit genre, maar ook Vivaldi schreef enkele prachtige concerti grossi.
Maar barokmuziek leeft voort! Onze eigen dirigent en componist, Siewald Degraeve, heeft zich laten inspireren door deze klassieke vorm om een gloednieuw Concerto Grosso te creëren. In zijn werk eert hij de traditie van de grote barokconcerten, terwijl hij moderne elementen verweeft tot een hedendaags meesterwerk.
Kom en geniet van de muzikale dialogen waarin spanning en ontspanning, levendigheid en rust, heftigheid en vriendelijkheid elkaar afwisselen.
Mis deze unieke kans niet om barokmuziek in een nieuw licht te ervaren!