Visie

Respiro Dell’Arte, een semiprofessionele muziekvereniging gevestigd in Kortrijk, biedt een gevarieerd aanbod aan van muziekopleidingen en -kampen voor jong en oud en dit voor diverse instrumenten. Dit aanbod wordt zoveel mogelijk gepersonaliseerd en aangepast aan de behoeften van het individu of de organiserende partner waarmee we samenwerken.

We organiseren diverse muzikale projecten (muzikale picknick, huisconcerten …). Eén van deze projecten is het eigen barokensemble dat jaarlijks een aantal concerten verzorgt geïnspireerd op muziek uit de renaissance- en barokperiode.

Respiro Dell’Arte wil een zo ruim mogelijk publiek bereiken en hen in contact brengen met een breed muzikaal gamma.

Belangrijke criteria hierbij zijn :

  • Bij alle activiteiten staan kwaliteit en creativiteit hoog in het vaandel
  • Er wordt graag samengewerkt met andere verenigingen  (uit de regio, maar ook daarbuiten) binnen de amateurkunsten en semiprofessionele organisaties, maar ook met professionele partners en diverse organisaties (onderwijs, overheid, kunstenorganisaties …)
  • Respiro Dell’Arte houdt van projecten en concerten in intieme sfeer waarbij de klemtoon ligt op het akoestische en waarbij inkomgelden zo laag mogelijk worden gehouden.
  • Respiro Dell’Arte overlegt regelmatig met zijn docenten, begeleiders en vrijwilligers, maar ook met de klant teneinde te waken over de kwaliteit
  • We bewandelen graag nieuwe paden (dans, film, poëzie, beeldende kunst …) en staan open voor originele ideeën en initiatieven